kolmapäev, 18. september 2019

Natuke hirmus kah

18. september
Temperatuur: 12 kraadi (reaalselt oli külmem, sest tuul oli ~10m/s)
Samme: 20 105

Ärkasin hommikul ja läksin haiglase. Haiglas suuremat midagi ei toimunud ning voltisin marlit (olen vist varemalt maininud, et tegu on eriliselt meelinüristava tegevusega). Kuna härra kirurgidel on peale operatsioonide veel lisaks vaja palju protseduure ja nõustamisi teha, siis operatsiooniajad otseloomulikult lükkusid järjest kaugemale õhtusse. Nii kaugele, et minul hakkas kiire ja pidin lahkuma. 

Käisime söömas ühes populaarses Ukraina restoranis nimega O'Panas. See oli parasjagu peen ja eriti hea teenindusega, aga samas toit oli suhteliselt odav, aga ülimaitsev. 


15.30 algas meie ingliskeelne tuur giidiga meditsiinimuuseumis. See oli ääretult veider ja huvitav kogemus. Giid oli ~50-aastane mees, kes oli äraütlemata... omapärane. Ma isegi ei oska öelda, mis temas teistsugust oli, aga natuke naljakas mees oli. Tuur kestis umbes 1,5h ja saime palju uut teada, aga umbes 5% jäi ainult meelde. Minu päeva tipphetk oli see, kui räägiti N. Pirogovist ja Tartu Ülikoolist ja mul läksid silmad särama, et minu armsat ülikooli mainiti. 

Väga huvitav oli muuseumi ülesehitus. See oli minu arvates nii keeruline, et ise kõndides poleks seal hakkama saanud. Ja seinte peal olid imetillukesed nupud, kuhu peale vajutades avanesid erinevad uued ruumid koos mannekeenidega ja maalidega. Iga kord kui giid nuppu vajutas, siis mõtlesin, et nonii, kust nüüd mingi salauks avaneb. 

Seejärel läksime šokolaadipoodi, kust tänase halva ilma puhul tellisime kõik kuuma šokolaadi ja rääkisime mitu tundi juttu. Kuna Šveitsi tüdruk Valerie läheb juba reedel ära, siis üritasime võimalikult kaua veel istuda, et juttu puhuda.

Täna oli tegelikult eriline Eesti sügisilm. Õues oli 12 kraadi ,,sooja", tuul puhus ja vahelduva eduga sadas korralikult vihma. Mu Egiptuse sõber oli eriti õnnelik selle ilma üle, sest ta ütles, et tema kunagi sellist ilma ei näe ja see on nii huvitav. Aga oli näha, et tal oli ikka meeletult külm, kuigi ta oli endale just uue jope ostnud. 

Ahjaa, täna oli üks metrooliin täiesti suletud. Mingisugust infot selle kohta ei olnud, et miks see nii on, aga õhtul ukrainlastega jutustades saime teada. Ühesõnaga üks mees ähvardas lasta ühe silla õhku (ma ei tea millise neist) ning tal oli relvastatud ja väidetavalt ka pomm(id?). Seetõttu oli metrooliin suletud ning lähedalasuvad sillad samuti suletud. Ukrainlased oskasid rääkida, et kõik tänavad olid umbes ning takso oli tavalise 3€ asemel umbes 15-40€.

VIKERKAAAR

Valerie <3


Tsaupakaa!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Oeh

26.-29. september Temperatuur: külm Samme: palju Viimased päevad läksid nii kiiresti, et sulandusid lausa ühte. Üritasin kõiki päev...